15 jaar Stichting Vrouwen voor Vrouwen

 

29 sept. 2018

Vanmiddag een warme zaal in het prachtige Enspijk vol enthousiaste Vrouwen voor Vrouwen gangers, bestuursleden, sponsors en speciaal uit Nepal gekomen, Bishwa en zijn vrouw Sona.

Loes Harmsen opende de middag op enthousiaste  wijze en hield een boeiende voordracht over de geschiedenis van de POP. Al 3853 jaar POP. Door de eeuwen heen werden er heel wat verschillende middeltjes gebruikt voor een prolaps zoals mengsels van olie, mest en honing ………Verder is er een hele ontwikkeling en variatie in de pessaria geweest. De meer recente geschiedenis van de POP en de behandeling ervan is te vinden op het Engelstalige deel van de website van Vrouwen voor Vrouwen. Ook de resultaten van het werk van Vrouwen voor Vrouwen zijn hier te vinden. Een aanrader om deze site https://www.vrouwenvoorvrouwen.nl/home-ente bezoeken!

Hans Lammers bracht ons direct in 2018 want naast de website van Vrouwen voor Vrouwen, kun je nu ook een app downloaden met een demo van de registratiemodule van Vrouwen voor Vrouwen. 

Lizet Sleutelberg is als fotograaf in 2017 mee geweest naar een veldkamp in Rasuwa. Ze liet prachtige foto’s van mensen, het landschap en het leven in Nepal zien. Meer informatie over haar werk vind je op https://www.lizetsleutelberg.com/about

 

Toen was het tijd voor heerlijk gebak ter ere van het 15 jarig bestaan van Vrouwen voor Vrouwen. Hoewel het eind september is, konden we op deze mooie herfstdag, buiten ons gebak met een lekker kopje thee of koffie nuttigen.

 

Na de pauze werd er een prachtige film gedraaid: Mercy’s Blessing over het leven van een meisje in Afrika. Een indrukwekkende documentairefilm. De regisseur, May Faherzadah, stelde na afloop de juiste vragen die je deden beseffen wat voor keuzes er soms voor mensen gemaakt worden…….en hoe belangrijk het is om als kind onderwijs te volgen….

 

Daarna kwam Bishwa, de vertegenwoordiger van Vrouwen voor Vrouwen in Nepal aan het woord. Hij bracht ons getallen over fertility rate, maternal and child health care. En hij schetste ons de rol van Vrouwen voor Vrouwen in de nabije toekomst met aandacht voor de politieke ontwikkelingen in Nepal. Zijn powerpoint is hier terug te lezen.

 

Daarna was het tijd om een borrel te drinken op het 15 jarig bestaan van Vrouwen voor Vrouwen.

Er waren mensen van het eerste uur en mensen die binnenkort meegaan met een veldkamp, door met elkaar van gedachten te wisselen onder het genot van een hapje en een drankje, kijken we terug op een gezellige, leerzame en prima middag!

Vrouwen voor Vrouwen op naar de volgende 15 jaar!!!

Yda de Boer