In 2017 heeft Lizet Sleutelberg het veldwerk van VvV in beeld gebracht

 

Zij vertelt hier zelf over:

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in fotografie. Om in staat te zijn een moment vast te leggen, wat daarna nooit meer zal gaan gebeuren, vind ik wonderbaarlijk. 

Ik ben afgestudeerd in de Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Werkende als sociaal therapeut, bleef ik fotograferen, tot het meer werd dan alleen een hobby. Na 4 jaar in de GGZ te hebben gewerkt ben ik fulltime fotograaf geworden. Ik richtte mij vooral op mode- en portret fotografie. Al snel kwam ik erachter dat ik de sociale kant miste. Ik had niet het idee dat ik iets betekende voor mensen, of dat ik mijn talenten kon inzetten voor een sociaal doel.

De kans om naar Nepal te gaan met de stichting Vrouwen voor Vrouwen via een contract met Wilde Ganzen, kwam voor mij precies op het juiste moment. Een mooie kans om te laten zien dat ik ook iets anders kan dan modellen fotograferen, en daarnaast zelf ook het gevoel hebben dat ik mijn passie voor fotografie kan gebruiken voor iets goeds.

Het fotograferen van de mensen in Nepal en het werk van Vrouwen voor Vrouwen vastleggen, was voor mij een niet te vergeten ervaring. Het heeft veel interne vragen beantwoord over wat ik zoek in mijn baan en in het leven. Daarnaast heeft het mij doen inzien dat Vrouwen voor Vrouwen echt een enorm positieve impact kan hebben op het dagelijks leven van de vrouwen in Nepal.

Nepal heeft een blijvende indruk bij mij achtergelaten en ik zal, wanneer het kan, er graag weer naar toe gaan. De documentaire fotografie zal mij niet meer snel loslaten, en waar het kan zal ik proberen mijn talent voor goede doelen in te zetten. 

Mocht u meer willen zien van mijn portfolio, verwijs ik u graag door naar mijn website: http://www.lizetsleutelberg.com 

 

Fotoboek 1 - Lizet Sleutelberg (najaar 2017)

Fotoboek 2 - Lizet Sleutelberg

 

Fotoboeken vrijwilligers

Om een indruk te krijgen van het veldwerk is hierbij een selectie van foto's die gemaakt zijn door de jaren heen van de kampen.

Klik op de foto's in het fotoboek voor een vergroting en om te bladeren.

 

Fotoboek voorjaar 2018

Fotoboek najaar 2017

Fotoboek voorjaar 2017

Fotoboek najaar 2016

Fotoboek voorjaar 2014