Projecten

 

Er worden gezondheidskampen uitgevoerd in samenwerking met onze lokale partners en de lokale overheid, met de volgende onderdelen:

 

Community training

Tijdens deze training worden plaatselijke vrijwilligers (Female Health Volunteers) voorgelicht over het probleem van de verzakking en preventie.

 

­Veldkamp

Een team van medisch geschoolde vrijwilligers uit Nepal en Nederland bestaande uit huisartsen en assistenten, gynaecologen in opleiding en Nepalese verpleegkundigen houden spreekuur in kleine dorpjes, gelegen in moeilijk bereikbare gebieden. Tijdens deze veldkampen vindt praktische training plaats van de lokale healthworkers.

 

Registratie en follow up

Tijdens de veldkampen worden van alle vrouwen gegevens vastgelegd en ingevoerd in een database om evaluatie en vervolgonderzoek mogelijk te maken. Alle vrouwen die voorheen zijn behandeld worden uitgenodigd om terug te komen en wordt het resultaat van de voorafgaande behandeling beoordeeld.

 

Operaties

In een ziekenhuis worden vrouwen die daar een indicatie voor hebben geopereerd door Nederlandse gynaecologen samen met Nepalese gynaecologen, waarbij de basisprincipes van het opereren worden overgedragen. Gevorderde gynaecologen (al dan niet in opleiding) worden naar behoefte geholpen bij het zelfstandig verrichten van operaties.