Halverwege het voorjaarskamp een bericht van het WfWFveldteam vanuit Lalitpur

16-04-2018

Halverwege het voorjaarskamp een bericht van het WfWFveldteam vanuit Lalitpur

 

We hebben een goed draaiend team. Sumitra, een door WfWF opgeleide nurse/counselor, leert de andere nurses die mee zijn naar Lalitpur ook de kneepjes van het counselen. De Nederlandse en Nepalese dokters werken goed samen en het praktische onderwijs aan de healthworkers gaat ook wel goed. De een is enthousiaster dan de andere. De sfeer is goed en bovenal: Bishwa is tevreden. Ook de vertegenwoordiger van de Gaun Pailka is de hele week meegereisd en is zeer content over de stichting. En hij ontdooide zelfs zo dat hij vanmorgen de tas van Emilie naar boven droeg en heeft meegedanst gisterenavond op de verjaardag van Bandana.

 

 

Beschrijving: Macintosh HD:Users:harmsen:Desktop:2018-04-15-PHOTO-00000258 2.jpg

En daarnaast nog een hele bijzondere ervaring van Astrid: dit jongetje is 8 jaar en kwam met zijn moeder mee naar het gynocamp. Hij kon nauwelijks praten. Ik ontdekte dat zijn tongriem te kort was en liet onze dokter Karin dit doorknippen. Nu kan hij  leren praten en dus naar school en zal dus niet meer aan de kant van de samenleving hangen zoals dat gebeurt met gehandicapte kinderen. Dit was zo’n bijzonder moment…….
 

 

 

 

 

 

En dan komt er zondagmiddag opeens bericht dat de wegen in Rasuwa naar Parchyang en Dandagaun door de hevige regenval van de laatste week hebben geleid tot een wegblokkade. Het is onmogelijk om de rivier te passeren. Men is bezig de weg te repareren, maar dat gaat nog dagen duren. Het Rasuwa gynocamp gaat dus waarschijnlijk niet door.Overige berichten

Het voorjaarsteam van WfWF is aan het werk in Nepal

10-04-2018

 

Op 3 april zijn 2 bestuursleden naar Nepal afgereisd. 

Het veldteam is op 8 april gestart met haar werkzaamheden in Lalitpur.

 

 

Lees meer

Worldschool Event 2018 te Castricum

02-04-2018

Van 2 middelbare scholen in Nederland hebben leerlingen voor hun profielwerkstuk in samenwerking met de Worldschool een opdracht van de stichting Vrouwen voor Vrouwen gekozen.

 

Lees meer

De kerkelijke gemeente van Deil/Enspijk sponsort 6000€

05-02-2018

 Cheque-uitreiking door de Kerkelijke gemeente van Deil-Enspijk.

Lees meer

Simonette Wiesman fietst in Nepal voor VVV

04-02-2018

 

 

Simonette Wiesman is gestart met haar fietstocht in Nepal om geld op de halen voor Vrouwen voor Vrouwen.

 

Lees meer