De kerkelijke gemeente van Deil/Enspijk sponsort 6000€

05-02-2018

Foto door: Gert van Weelden.

 

Sonja Mulders (doktersassistente) en Nettie Schaafsma (huisarts - beiden werkzaam in Huisartsenpraktijk Deil) kregen gisteren van Marianne Schotsman een enorm bedrag van 6000€ uitgereikt.

Vorig jaar heeft Sonja een praatje gehouden in de gemeente Deil over Vrouwen voor Vrouwen. Ze is zelf meegeweest samen met Nettie met het najaarskamp 2014. De kerkelijke gemeente van Deil-Enspijk heeft daarna een inzameling gehouden en dit enorme bedrag gesponsord. Waarvoor onze grote dank. Overige berichten

Simonette Wiesman fietst in Nepal voor VVV

04-02-2018

 

 

Simonette Wiesman is gestart met haar fietstocht in Nepal om geld op de halen voor Vrouwen voor Vrouwen.

 

Lees meer

Impressie van het 2e deel najaarskamp 2017

Loes Harmsen heeft een verslag gemaakt van het 2e deel van het najaarskamp 2017.

 

 

Lees meer

Korte impressie van het 1e deel najaarskamp 2017

11-11-2017

Preview van de 1e week veldkamp. 

 

 

 

 

 

Lees meer

Informatie najaar in Nepal

In Rasuwa, Parbat en Ilam worden de voorbereidingen getroffen voor onze najaarskampen. Binnenkort zijn de community trainingen die door onze Nepalese partners worden uitgevoerd. Eind oktober gaat een NLteam samen met medewerkers van het Man Mohan Hospital uit Kathmandu naar Rasuwa voor het gyno-veldkamp. Rasuwa is een van de gebieden die het hardst getroffen zijn door de aardbeving in april 2015. Er zijn nog weinig voorzieningen op medisch gebied. Wij nemen nu dan ook de nodige partussetjes voor de birthing centers mee. In november volgen dan de gyno-veldkampen in Parbat en Ilam.

Lees meer

Verslag voorjaar 2017

Dit voorjaar ging huisarts Sandra Bijl voor het eerst mee met om veldwerk te doen in Nepal.

Ze schreef een verslag van haar indrukken. Klik hier om het te lezen. 

 

Lees meer

VOOR.nl

04-07-2017

Op 22 juni is de finaleronde van de VOOR.nl verkiezing geweest: 3 projecten waaronder 'Een verborgen last bij jonge vrouwen in Nepal ' hebben gestreden om de hoogste eer. We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen maar de Hulphonden zijn er met de buit vandoor gegaan....... Ongetwijfeld zal het op termijn ook voor ons project weer een positief gevolg hebben. In ieder geval is er alvast een uitgebreid najaarskamp 2017 in Nepal gepland. En de plannen voor 2018 staan in de steigers. Onze dank voor alle stemmen in april uitgebracht op ons project! Het verlsag van het voorjaarskamp vindt U onder Nieuws  Verslagen.

Lees meer

Nacht van de fooi

De stichting vrouwen voor vrouwen behoort dit jaar tot een van de goede doelen van nacht van de fooi! Dus zin om vanavond uit eten te gaan, mee te spelen aan een pubquiz, een borrel te doen of eens flink door te zakken?? Stel dat niet uit en ga vanavond naar Amsterdam, Delft, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leiden, Utrecht, Maastricht, Nijmegen, Tilburg, Rotterdam, Nijmegen of Wageningen. In deze steden gaat namelijk de fooi van een groot aantal horecagelegenheden naar het goede doel!!

Lees meer

Verkiezing VOOR.nl

06-04-2017

Opnieuw vragen we jullie om te stemmen op Vrouwen voor Vrouwen, deze keer voor een nog mooiere geldprijs! Doe je mee? Stem via Facebook of LinkedIn en deel dit met je netwerk!

http://www.voor.nl/voorbeeld-projecten

 

Lees meer

Voorjaarskamp 2017 een succes!

02-04-2017

Wederom is er een Nederlandse delegatie samen met ons Nepalese collega's hard aan het werk in Parbat! Het veldwerk is deze keer uitgebreid met lesgeven op scholen in de omgeving. 

 

Lees meer

Vrouwen voor vrouwen in de race voor VOORbeeld verkiezing 2017

24-03-2017

VOOR doneert jaarlijks een groot bedrag aan een project waar de wereld mooier van wordt. In 2017 gaat dit zelfs om €40.574!. 

Het project wordt gekozen in de VOORbeeld verkiezing. Vanaf 4 april kan iedereen met een facebook of Linkedin profiel stemmen, houdt onze facebook in de gaten voor meer informatie en help ons in de race voor dit fantastische bedrag!

Lees meer

Prachtige donatie met dank aan Rotaryclub Brielle

22-03-2017

Afgelopen zaterdag heeft onze stichting een prachtig bedrag van € 7.500,- mogen ontvangen van Rotaryclub Brielle! Zij hadden namelijk Vrouwen voor Vrouwen als goed doel genomineerd voor de opbrengst van hun jaarlijkse Groot Dictee.

 

Lees meer

Jaarverslag 2016 online

14-03-2017

Het jaarverslag van 2016 is gemaakt en staat online onder jaarverslagen. Of klik hier om het verslag in te zien.

Lees meer

Tweede plaats gouden gans!

Dank allemaal voor het veelvuldige stemmen op ons project bij de gouden gans verkiezing! We hebben na een nek-aan-nek-race een mooie tweede plaats binnen kunnen slepen in de gouden gans verkiezing! Er is massaal gestemd en er was een klein verschil. We zijn super blij met deze fantastische bijdrage van 2.000 euro!

 

 

 

 

 

Lees meer

Stem op ons voor de gouden gans verkiezing!

 

Klik hier om direct te stemmen!

Lees meer

Finalisten Gouden Gans!

12-01-2017

Stichting Vrouwen voor Vrouwen zit bij de laatste vijf finalisten voor de Gouden Gans verkiezing!! Dit betekent 1/5e kans op €10.000! Help ons helpen en stem (NOGMAALS) via deze link. Let op: bevestig je stem met de mail die waarschijnlijk in je ongewenste mail terecht komt.

Lees meer

Vrijwilligersdag 2017

08-01-2017

Zondag 8 januari vond de vrijwilligersdag van vrouwen voor vrouwen plaats. Het was een zeer geslaagde dag met veel herinneringen, enkele presentaties en inspirerend toneel door Anoek Nuyens.

Lees meer

Vrouwen voor vrouwen in de race voor de Gouden Gans!

Vrouwen voor vrouwen zit nog in de race om de Gouden Gans te winnen! Wilde Ganzen heeft een competitie opgezet, waarbij we de kans hebben op €10.000,- voor ons mooie project in Ilam. 12 januari zullen de finalisten bekend worden gemaakt!!

Lees meer

Succesvol veldwerk in Nepal

25-11-2016

De afgelopen twee weken is er weer fantastisch werk verricht door onze Nederlandse en Nepalese vrijwilligers!

In de regio's Parbat en Ilam zijn er in samenwerking met Karuna en Rhest veldkampen opgezet, waar vele vrouwen geholpen konden worden. Tevens heeft een team gynaecologen onderwijs gegeven in de Nepalese ziekenhuizen, om de artsen aldaar op te leiden in de verzakkingsoperaties.

 

 

 

 

Foto: Op lokatie in Parbat; het Nederlandse team samen met de Nepalese verpleegkundigen, health workers, female health volunteers en Bishwa.

Voor een uitgebreid verslag:

Lees meer

Verkiezing voor de Gouden gans

12-11-2016

Vrouwen voor vrouwen doet mee aan de verkiezing voor de Gouden Gans, via Wilde Ganzen. Klik hier, breng je stem uit en zorg ervoor dat we kans maken op de 10.000 euro!!

 

Lees meer

Erkenning CBF!

30-09-2016

CBF keurmerk 

Vanaf 15 september is vrouwen voor vrouwen officieel CBF gecertificeerd.

 

Bijzondere donatie 

Fantastische donatie door Rosemarie Smits van maarliefst 4500 euro!

 

Derdewereldrommelmarkt 

Het Mill Hill college in Goirle zamelt met rommelmarkt 2700 euro in voor vrouwen voor vrouwen.

Lees meer

Najaarskamp november

De voorbereidingen voor het najaarskamp in november zijn weer in volle gang! Er zullen deze keer twee teams afreizen, een team van huisartsen zal gaan helpen met het veldwerk en een team van gynaecologen zal Nepalese artsen in het ziekenhuis gaan trainen.

Lees meer

Wilde ganzen steunt Vrouwen voor Vrouwen; Klein project, groot verschil!

Wilde Ganzen heeft besloten om ons POPproject samen met Karuna te ondersteunen! Alle giften ten behoeve van dit projet in Ilam worden met 50% verhoogd. 

 

Lees meer

Nieuw gynokamp in Nepal!

07-04-2016

Op dit moment is er weer een veldkamp in Nepal gaande met ook een Nederlandse vertegenwoordiging! Hester Krouwen en Annelies van Randwijk zijn samen met een grote groep Nepali verpleegkundigen al in staat geweest om een enorme hoeveelheid te zien, onderzoeken en behandelen.

 

Lees meer

Vruchtbare beleidsafspraken in Nepal

Bestuursleden Tineke en Dorien zijn de afgelopen maand afgereisd naar Nepal, waar ze hele waardevolle afspraken hebben gehad. Kijk hier voor meer informatie.

Lees meer

Loes Harmsen nieuwe voorzitter!

Afgelopen bestuursvergadering is Loes Harmsen unaniem verkozen tot de nieuwe voorzitter van vrouwen voor vrouwen. 

Lees meer

Vrijwilligersdag

10-01-2016

Zaterdag 9 januari hebben we een zeer geslaagde vrijwilligersdag gehad, waarbij veel enthousiaste verhalen werden uitgewisseld.

Lees meer

Najaarskamp 2015

07-12-2015

Lees hier een verslag van het ingeperkte najaarskamp van november.

Lees meer

Blokkade aan de Indiase grens zorgt voor beperking najaarskamp

11-11-2015

Helaas is gebleken dat het dit najaar noodzakelijk was om het geplande gynokamp te beperken. De bestaande blokkade aan de grens tussen Nepal en India en de toegenomen politieke onrust zijn hier de oorzaak van.

Voor meer informatie, klik hier

Lees meer

Presentatie follow-up onderzoek op congres van essential medicine

18-10-2015

Op vrijdag 16 oktober j.l. presenteerde Irene Beune de resultaten van de follow-up studie in Dhading district op een congres van de Nederlandse vereniging van tropengeneeskunde over essential medicine. 

Lees meer

Van noodhulp naar lange-termijnhulp, en toekomstplannen

24-09-2015

 

Verder staat het jaarverslag 2014 op de website.

 

Klik hieronder voor een verslag van de gegeven noodhulp, de huidige bezigheden van de stichting en toekomstplannen.

Lees meer

aardbeving in Nepal

07-05-2015

  grote actie opgestart in Noord Dhading

 

HELP DE SLACHTOFFERS VAN DE AARDBEVING IN NEPAL

 

Stort op onze bankrekening

 

NL52RABO0328049239

 

ovv “AARDBEVING”

 

Uw giften gaan rechtstreeks naar de hulpverleners in het veld en niet naar de Nepalese overheid

 

Beelden zeggen meer dan woorden: zie deze song

uit Nepal: http://youtu.be/9dDZaMP5Q-c (kopieren en plakken in Uw browser)

 

Lees meer

Jong Vrouwen voor Vrouwen

15-04-2015

Opgericht : Jong Vrouwen voor Vrouwen aangevoerd door Heleen Lammers, huisrta i.o. die al enkele keren met een team mee geweest is naar Nepal. Hier introduceren zij zichzelf.

Lees meer

Team in Kathmandu, Nepal

06-04-2015

Het voorjaarsteam is na een voorspoedige vlucht aangkomeen in Nepal. Op eerste paasdag hebben de Nepalesen zich bij de Hollanders gevoegd en heeft het eerste team overleg plaats gevonden. Op 6 april zijn ze op pad gegaan naar het district Parbat. 

 

Lees meer

Voorjaarsteam vertrekt in het Paasweekend

30-03-2015

In plaats van eieren te gaan zoeken vertrekt een enthousiast team naar Nepal om daat weer vele vrouwen te gaan helpen in het Parbat district. Een der deelnemrs heeft met de verkoop van spullen veel geld opgehaald ter ondersteuning van dit project.

 

Lees meer

Steun van Soroptimisten club Roosendaal

11-03-2015

Service club Soroptimisten de Drie Rozen uit Roosendaal heeft gedurende twee jaar VvV gesteund.

Lees meer

Plannen voor het voorjaar 2015

27-01-2015

 

De voorbereidingen voor het veldwerk  in april zijn alweer gestart.

Lees meer

Oud voorzitter Molly Verdegaal ontvangt koninklijke onderscheiding.

Op 11 december werd scheidend voorzitter en oprichter van Vrouwen voor Vrouwen geridderd door de burgemeester van Geldermalsen. Het jarenlange noeste werk van Molly heeft hiermee een bekroning gekregen. Met een uitstraling over alle vrijwilligers en medewerkers van VvV, in Nepal en in Nederland.

 

Lees meer

Mark Vierhout rapporteert over het gynaecologen programma

28-11-2014

Drie gynaecologen hebben dit najaar een intensief programma gedraaid in Nepal. Er zijn veel vrouwen geopereerd en jonge gynaecologen hebben praktijk ervaring opgedaan.

Lees meer

Vrouwen voor Vrouwen geeerd

20-11-2014

Op 14 November is in Nepal onze stichting gehuldigd doordat drie VvV 'ers tot erelid van de Nepalese Vereniging van Gynaecologen zijn benoemd. Zie ook onze Facebook pagina, link Re onder op de homepagina of www.facebook.com/wfwfoundation en "like "ons !

Lees meer

Opvolgkamp in Dhading

01-11-2014

Eind septmember heeft onze partner Rhest een vervolgkamp uitgevoerd in het Dhadiing district.

Lees meer

Student nurses: blij met beurzen

30-08-2012

In Nepal loopt het studeijaar van juli tot juli. Onze partner stuurde ons een uitgebreid rapport over het studie beurs programma. 

Lees meer

Nieuwe voorzitter

​Marijke van den Berg nieuwe voorzitter van Vrouwen voor Vrouwen. 

Molly Verdegaal draagt het stokje over.

Lees meer

Sponsoractie voor ringen in Dhadingdistrict

19-06-2014

1500 ringpessaria naar Nepal verstuurd, mogelijk gemaakt dankzij een actie van Rosemarie Smits, ondersteund door Wilde Ganzen.

Lees meer

Impressie voorjaarskamp

17-06-2014

Nettie Schaafsma deelnemer aan het voorjaarskamp heeft een impressie geschreven van het veldwerk.

Lees meer

Nieuwe website

11-05-2014

 Vol trots presenteren we onze nieuwe website.

 

Lees meer

Voorjaarsteam terug uit Nepal

20-04-2014

Voorjaarsteam terug uit Nepal, 

850 vrouwen behandeld en gecontroleerd in het Dhading district. 

30 health workers opgeleid.

Lees meer