Fietsen in Nepal voor Vrouwen voor Vrouwen!

08-06-2018

Dat heeft Simonette Wiesman begin dit jaar gedaan. Samen met Mark Koelen van Cycling for Stars. In totaal fietsten ze 1500 km door de Himalaya: van Kathmandu naar Pokhara en via het zuiden van Nepal weer terug naar Kathmandu. Speciaal voor de ‘vergeten’ vouwen in de afgelegen berggebieden in Nepal.

 

Onderweg bezochten Simonette en Mark een aantal plaatsen waar Vrouwen voor Vrouwen actief is geweest in de afgelopen jaren. Zoals het ziekenhuis in Pokhara en het bergdorp Chitre op 2.500 m hoogte in Parbat. Om met eigen ogen te zien hoeveel de medische hulp betekent voor vrouwen. En hoe onze hulp bijdraagt aan een beter leven. 

 

Van de ervaringen en belevenissen op de fiets in Nepal schreef Simonette een fantastisch reisverhaal, geïllustreerd met prachtige foto’s: zie https://www.polarsteps.com/SimoonWies/372922-fietsen-voor-vrouwen-in-nepal

 

Iedere gereden kilometer was het meer dan waard, dankzij de sponsoring door het thuisfront, vertelde Simonette. Helemaal mee eens, want wij ontvingen afgelopen week een cheque 1.500 euro voor Vrouwen voor Vrouwen! 

 Overige berichten

Halverwege het voorjaarskamp een bericht van het WfWFveldteam vanuit Lalitpur

16-04-2018

 

Lees meer

Het voorjaarsteam van WfWF is aan het werk in Nepal

10-04-2018

 

Op 3 april zijn 2 bestuursleden naar Nepal afgereisd. 

Het veldteam is op 8 april gestart met haar werkzaamheden in Lalitpur.

 

 

Lees meer

Worldschool Event 2018 te Castricum

02-04-2018

Van 2 middelbare scholen in Nederland hebben leerlingen voor hun profielwerkstuk in samenwerking met de Worldschool een opdracht van de stichting Vrouwen voor Vrouwen gekozen.

 

Lees meer

De kerkelijke gemeente van Deil/Enspijk sponsort 6000€

05-02-2018

 Cheque-uitreiking door de Kerkelijke gemeente van Deil-Enspijk.

Lees meer