Overzicht van alle sponsoracties door de jaren heen. 

 

 

 

Hetty Huisman is oud-verpleegkundige en kunstenaar. Zij reisde vijf keer af naar Nepal met de stichting VVV om haar medische kennis en kunde in te zetten voor de Nepalese vrouwen in de rurale gebieden. Nu zet zij haar creativiteit in om deze vrouwen te helpen. Onlangs heeft zij een nieuw handje ‘namasté’ toegevoegd aan haar collectie bronzen handjes die gebarentaal uitbeelden. Bij verkoop van dit handje gaat de helft daarvan, namelijk € 80,-, naar de stichting. De ‘namasté’ -ik buig voor jou- wordt gebruikt als begroeting en teken van respect in Nepal.

 

Hetty staat 27 t/m 31 oktober 2021 met haar galerie ExitArtAmsterdam op de Affordable Art Fair in Amsterdam. Het handje is daar direct verkrijgbaar.

 

        

Prachtige donatie met dank aan Rotaryclub Brielle

22-03-17

 

18 maart 2017 heeft onze stichting een prachtig bedrag van € 7.500,- mogen ontvangen van Rotaryclub Brielle! Zij hadden namelijk Vrouwen voor Vrouwen als goed doel genomineerd voor de opbrengst van hun jaarlijkse Groot Dictee.

 

 

2e plaats Gouden Gans verkiezingen

17-02-17

 

Dank allemaal voor het veelvuldige stemmen op ons project bij de gouden gans verkiezing! We hebben na een nek-aan-nek-race een mooie tweede plaats binnen kunnen slepen in de gouden gans verkiezing! Er is massaal gestemd en er was een klein verschil. We zijn super blij met deze fantastische bijdrage van 2.000 euro!

 

 

Wij gaan deze prijs inzetten voor ons project in Ilam. In Ilam heeft vrouwen voor vrouwen in samenwerking met Karuna een mooi project opgezet om ook daar de vrouwen te kunnen verlossen van hun verzakking. 

 

Lees hier een kort verslag van Dorien Janssen, bestuurslid en voormalig huisarts: 

Voor de eerste keer hebben we met een kleine groep in Ilam gewerkt. Een district in het Oosten van Nepal gelegen en bekend door de Ilam-thee. Er zijn direct verschillen die ons opvallen. De theeplantages zorgen voor een iets hogere levensstandaard vergeleken met andere districten en ook is er meer geletterdheid. De organisatie was in handen van Karuna, een Nepalese NGO waarmee we eerder in het district Sunsari hebben samen gewerkt. Na een hele dag onderwijs aan de healthworkers van verschillende gezondheidsposten hebben we 3 dorpen bezocht. De opkomst was goed en bij veel vrouwen (40%) was er een geringe mate verzakking, daarnaast had 8% een ernstigere verzakking. Counseling over risicofactoren en het omgaan met een verzakking werd aan alle vrouwen gegeven. Door ons onderwijs konden we een goede aanzet geven in voorlichting en begrip voor verzakkingen. 

 

Bijzondere donaties

30-09-16

 

Rosemarie Smits 

Rosemarie Smits en haar vriendenkring gebruiken al jaren allerlei artikelen die op zolder onder het stof liggen of al jaren ongebruikt in de kast, om kado’s en kerstartikelen te maken. Ook maken ze prachtige kaarten, jam, chutneys, beschilderde zeepjes, kaarsen, onderzetters etc etc. Alles wordt gebruikt voor de verkoop op markten, braderieën en via internet. Zie ook de website: www.rosemariesmits.nl. 

De opbrengst van het afgelopen jaar, 4500(!) euro is op 23 september aan Vrouwen voor Vrouwen overhandigd. Dit geeft een prachtige start van ons nieuwe project in Ilam. Zeker aangezien Wilde Ganzen dit bedrag vermeerdert met 2250 euro!

 

Derdewereldrommelmarkt 

Op 25 september is in Goirle de traditionele rommelmarkt gehouden op de terreinen van het Mill Hill College. Ieder jaar wordt hier een omvangrijke rommelmarkt georganiseert waarvan de opbrengst naar een 7-tal goede doelen gaat (zie de website http://derdewereldrommelmarkt.nl). Dit jaar is Vrouwen voor Vrouwen een van deze goede doelen. Er is voor vrouwen voor vrouwen maar liefst 2700 euro opgehaald, waarvoor veel dank!

 

Wilde ganzen steunt Vrouwen voor Vrouwen; Klein project, groot verschil!​

2016

Wilde Ganzen heeft besloten om ons POPproject samen met Karuna te ondersteunen! Alle giften ten behoeve van dit projet in Ilam worden met 50% verhoogd. 

 

 

Klein project, groot verschil. Met deze slogan vraagt Wilde Ganzen aandacht voor duurzame ontwikkelingsprojecten, opgezet door bevlogen Nederlanders samen met de lokale bevolking. Kort geleden heeft Wilde Ganzen ons plan om samen met Karuna in Ilam een POPproject uit te voeren beoordeeld als een duurzaam en kansrijk project waar Wilde Ganzen haar steun aan wil verlenen. Dat betekent dat vanaf heden alle giften ten behoeve van het Ilamproject verhoogd worden met 50%. Op deze wijze kunnen wij ook na het najaarskamp in 2016 onze activiteiten in Ilam voortzetten.

 

In de provincie Ilam gaan drie huisartsen onderwijs geven aan een grote groep gezondheidswerkers. Dit onderwijs zal zowel veel theorie als ook praktijktraining omvatten. Samen met de Nepalese organisatie Karuna organiseren wij dit project en kunnen we zorgen voor verbetering van de kennis in deze provinctie in het Zuid-Oosten van Nepal. In het verleden hebben wij al meerdere keren zeer prettig met Karuna samengewerkt.

 

Agnes Kaslander (deelnemer voorjaarsteam 2015) sponsort gelijk VvV met de verkoop van spullen

30-03-2015

In plaats van eieren te gaan zoeken vertrekt een enthousiast team naar Nepal om daar weer vele vrouwen te gaan helpen in het Parbat district. 

  

Een van de teamleden Agnes Kaslander is heel actief geweest deze lente met het inzamelen van geld voor het werk van Vrouwen voor Vrouwen en heeft enkele duizenden euro’s op gehaald met verschuilende activiteiten waaronder een markt voor verkoop van zelfgemaakte spullen. Geweldig Agnes en namens de vrouwen van Nepal heel veel dank !

 

Steun van Soroptimisten club Roosendaal

11-03-2015

 

Wij zijn  erg blij met de ondersteuning die Sorptimistenclub de Drie Rozen aan Vrouwen voor Vrouwen heeft gegeven. Gedurende twee jaar, die nu zijn afgesloten, hebben wij een bedrag van € 10 000,= ontvangen. Daarnaast hebben ze in 2013 tijdens ons jubileum praktische hulp verleend met bemanning van standjes. 

Eén van de clubleden is mee geweest naar Nepal en heeft in het project meegewerkt. We zijn erg blij met zulke serviceclubs voor vrouwen. 

 

Actie Rosemarie Smits met steun van Wilde Ganzen

19-06-2014

 

1500 ringpessaria zijn naar Nepal verstuurd, mogelijk gemaakt dankzij een actie van Rosemarie Smits, ondersteund door Wilde Ganzen.

 

Zelf kaarten, kleine kadootjes, kerstartikelen, bloemstukken en sieraden maken. En tweedehands artikelen verzamelen bij vrienden en kennissen. Met deze voorraad hebben Rosemarie Smits en haar vrienden/vriendinnen een jaar lang op allerlei markten en braderieën gestaan en heel veel verkocht. De gehele opbrengst (4390 euro!!) is door hen geschonken aan VrouwenvoorVrouwen. Deze actie is ook nog eens ondersteund door Wilde Ganzen. Uitkomst? In totaal 8000 euro oftewel 1500 pessaria voor vrouwen in district Dhading. Wat een fantastische bijdrage. En misschien ook een idee voor anderen? Zie ook de website van Rosemarie:www.rosemariesmits.nl

 

 Rosemarie, haar vriendinnen en Loes Harmen, bestuurslid 

 

Van dit geld zijn 1500 ringpessaria gekocht voor de vrouwen met verzakkingen. De ringen zijn verstuurd naar Nepal en afgelopen vrijdag daar aangekomen. Ze zullen door onze partner RHEST verdeeld worden over de gezondheidsposten in Dhading. De door Vrouwen voor Vrouwen getrainde healthworkers kunnen deze gebruiken bij de behandeling van een verzakking.