Vrijwilliger

U kunt zich inzetten als vrijwilliger. Zowel in Nepal als in Nederland.

 

In Nederland

In Nederland kunt u zich inzetten voor ondersteunende taken. Zo kunt u meehelpen met fundraisen, het schrijven van de nieuwsbrief of de praktische organisatie omtrent de kampen in Nepal. Dit kan in werkgroepjes of als afgeronde klus. Zin om mee te helpen? Stuur een mail of vul het contactformulier in.

 

In Nepal

U kunt mee naar Nepal als deelnemer aan een team voor een gynaecologiekamp. (Huis)artsen en assistenten nemen samen met Nepalesen deel aan de veldkampen. We gaan twee keer per jaar, gedurende 14 dagen.

 

Het werk in Nepal bestaat vooral uit superviseren, begeleiden en trainen in het diagnosticeren en behandelen van verzakkingsproblematiek. Voor (huis)artsen is kennis en ervaring met verzakkingen en het plaatsen van ring pessaria noodzakelijk. Assistentes verrichten algemene taken. Voor dit werk gaan alleen vrouwen mee. Gynaecologen (m/v) voeren operaties uit in diverse ziekenhuizen, waarbij de overdracht van vaardigheden aan Nepalese gynaecologen i.o. een essentieel onderdeel is. De reis en verblijfskosten ( € 1500,=)  worden door de deelnemers zelf gedragen.

 

Er bestaat een wachtlijst. Informatie hierover bij onze secretaris Tineke van der Laarse, info@vrouwenvoorvrouwen.nl of via het contactformulier.

 

Voorbereiding op vrijwilligerswerk

Een goede voorbereiding op vrijwilligerswerk biedt de stichting Muses (www.muses.nl). Een korte, inspirerende training gericht op het hele traject van voorbereiding tot terugkomst. Een training die door ervaren vrijwilligers gegeven wordt. Het doel is de impact van vrijwilligers op projecten in het buitenland te verhogen. Naast deze training doet Muses ook onderzoek naar het effect van de voorbereidingstraining.

Een van de bestuursleden van VvV heeft de training gevolgd en beveelt deze van harte aan aan allen die voor het eerst met VvV meegaan naar Nepal.