Onze motivatie

 

Het verzakken van de bekkenbodem organen komt in Nepal vaak voor en bovendien in ernstige mate. Ook jonge vrouwen hebben hiermee te maken. Het leven in een arm land als Nepal is niet gemakkelijk. In deze hoge bergstaat (Himalaya) staan vrouwen laag op de sociale ladder, maar ze zijn wel de spil van het gezin. Zij zorgen voor de kinderen, werken op het land, sjouwen met water, brandhout en stenen.

 

 

 Al op jonge leeftijd krijgen de vrouwen kinderen. Tijdens de zwangerschap gaat het werk gewoon door. Hulp bij de bevalling is vaak niet aanwezig.

Daarnaast wordt van hen verwacht dat zij direct na de bevalling weer aan het werk gaan op het land. Mede door deze zware leefomstandigheden wordt het ontstaan van een uitgezakte bekkenbodem in de hand gewerkt. Het wordt gezien als een ernstig gezondheidsprobleem met grote impact op het dagelijks leven van de vrouw.

 

Stichting Vrouwen voor Vrouwen steunt de Nepalezen bij het verhelpen van deze vervelende aandoening, omdat zij gelooft dat een goede gezondheid in verschillende opzichten van belang is. Dit is niet alleen fijn en belangrijk voor de vrouw zelf, maar ook is het positief voor haar gezin en de gehele economie.