Wat wij doen

Stichting Vrouwen voor Vrouwen (Women for Women Foundation) is een vrijwilligersorganisatie die gezondheidsprojecten opzet voor vrouwen in Nepal. Deze projecten hebben een medisch karakter en zijn gericht op verzakking (prolaps) van de bekkenorganen, zoals de baarmoeder. We zetten in op verbetering van kennis en kunde van de Nepalezen. Het uiteindelijke doel is dat Nepalezen zelfstandig dit probleem kunnen aanpakken. 

 

Wij zijn een kleine Nederlandse NGO met als doel om de gezondheid van Nepalese vrouwen te bevorderen. We richten ons vooral op de educatie rondom het opsporen en behandelen van verzakkingen (prolaps). De gedachte is dat je door het verbeteren van het welzijn van de vrouw de hele familie laat meeprofiteren.                                                

We gaan twee keer per jaar op expeditie met teams van medische vrijwilligers naar Nepal. Er wordt dan samen met Nepalese artsen, gezondheidswerkers en gynaecologen poliklinische hulp geboden in moeilijk bereikbare gebieden. De behandelde vrouwen worden later opgeroepen ter controle, zo wordt het project geëvalueerd. Zonodig worden operaties verricht in lokale ziekenhuizen.

 

We besteden veel aandacht aan training van de Nepalese gezondheidsmedewerkers. Zij zorgen voor de continuïteit in de zorg als wij er niet zijn. Het uiteindelijke doel is dat Nepalezen zelfstandig vrouwen kunnen verlossen van de klachten van hun verzakking.